Monday, November 14, 2011

On the road pt.3

In še zadnje poročilo iz turneje, ki ga sicer že pišem v Ljubljani. Zadnji del našega potovanja s Praha Depart nas je peljal na sever, po dolgi deževni noči vožnje skozi francoske vasice, ki so zgledale kot dobro prizorišče za kak horror film, smo prispeli v prijetni Nijmegen na Nizozemskem. Zapomnili si ga bomo predvsem po najbolj pekočem curryju vseh časov. Med nastopom sem dobesedno bruhal ogenj.
Drug dan nas je čakal Aachen, koncertno prizorišče Muzikbunker, ki je točno to: bunker, ki pod zemljo skriva labirint glasbenih prizorišč, vadbenih prostorov, šankov in skladišč. Ko smo se prebili skozi postapokaliptično vzdušje na hodnikih nas je prijetno presenetil topel backstage z odlično hrano, pijačo, tušom in internetom.  Pred odrom pa res prijetna publika, ki je z iskrenim zanimanjem spremljala nastope.
Nato pa bizarno doživetje v Frankfurtu: nastop na Tednu Japonske kulture na glavnem trgu sredi belega dneva! Vsekakor moj najnenavadnejši koncert doslej, slovenski electro-hip hop na nemškem trgu obkrožen z japonskim kičem, geishami in samuraji, tradicionalnimi stojnicami in sponzorskim napisi. Organizatorji več kot očitno niso vedeli, kakšne skupine so bukirali. Odigral sem tih a energičen koncert za 80 let starega plesočega gospoda in nekaj mimoidočih radovednežev. Mislim, da sem zdaj pa res pripravljen nastopati kjerkoli. O tem, da organizatorji niso vedeli koga so povabili priča tudi nastop Praha Departov, ki so sicer zadostili kriteriju japonskosti (s tem se N'toko pač ni mogel pohvaliti), njihova hrupna in divja glasba pa je tehnično ekipo tako vrgla iz tira, da so takoj ozvočenje stišali na 0, nato pa še po vsakem komadu bendu zagrozili, da bodo ugasnili elektriko če ne bodo igrali tišje...vse dokler niso postali že skoraj neslišni. Na srečo se je do takrat nabralo že dovolj publike, ki jih ni to prav nič motilo in so uživali v nastopu, na koncu pa drli do stojnice z merchandise-om, da bi se spoznali s pevko in kupili kako majico ali cd. Nato so sledile trikrat glasnejše open mic karaoke, kjer so pijane Nemke v mikrofon kričale pesmi od Celine Dion. Tako bizaren večer, da mu ne morem nič zameriti.
Zadnji dan pa je pripadal Berlinu, in sicer smo se ustavili v znamenitem klubu West Germany, ki je bil nekoč zdravniška ordinacija...ambienta v prostoru vam torej najbrž ne rabim opisovati. Pravi Berlinski koncert v vseh pogledih! 
Tako, za nami je 11 koncertov, 7600 kilometrov, ogromno novih ljudi in doživetji. Praha Depart so nazaj doma na Japonskem, jaz pa se tudi vračam v vsakodnevno rutino. Hvala bogu je za nami tudi 6 mesecev pisanja mailov, organizacije, računanja in usklajevanja. Res ni lahko organizirati skupno turnejo reperja iz Slovenije in post-punk benda iz Tokia! Kljub temu pa lahko rečem, da se je ves trud poplačal že po prvem koncertu v Ljubljani. Po užitku nastopanja in nato poslušanja njihovega nastopa, po reakcijah publike, po tem kako smo se super imeli...zavedal sem se, da počnemo nekaj res unikatnega in da take priložnosti ne dobiš vsak dan. Overall lahko rečem, da je bila ta turneja najboljša stvar, ki se mi je zgodila do sedaj na moji glasbeni poti. 
Sedaj je ostalo težko vprašanje: what to do next? 

Here's the last report from our Europe tour with Praha Depart, already written in Ljubljana. The last bit of our road trip took us up north, we arrived in the Netherlands after an all night drive trough rainy, desolate French villages that looked like a great place to film a horror flick. Nijmegen is nice town with really friendly people. I'll also never forget eating the hottest curry of my life and breathing fire durning my gig. 
The next day we played in Aachen, a venue called Muzikbunker which is just that: an underground labyrinth of venues, practice places, bars and storage rooms. Once we got past the post-apocalyptical hallways we found a warm backstage with lots of delicious food, drink, a shower and internet. And a great audience in front of the stage that really listened intently to our music.
Frankfurt was a story I'll be able to share with people for a while. We played at the Japan Week festival in the center town square in the middle of the afternoon. A Slovenian rapper performing amidst Japanese kitsch, geisha's, samurais, traditional food stands and huge sponsor commercials. In Germany. I played a low volume yet energetic little gig to an 80 year old dancing man and some curious teenagers. I think the organizers had absolutely no idea what musicians they were booking, which became clear durning Praha Depart's show as well. Although the band fit the criteria of actually being from Japan (something that you can't say for N'toko), their noisy and energetic performance completely shocked the technical crew, which immediately lowered the PA sound to a staggering 0, and threatened to turn off the electricity if the band doesn't play quieter. Which they did to the point of being completely inaudible.  Fortunately by that time there was a large enough crowd who didn't really care and seemed to enjoy the gig, rushing to the merch stand after the show to meet the singer and get cds or T-shirts. The gig was followed by a really loud open mic karaoke session with drunk German girls screaming Celine Dion songs into the night. All in all it was a first class experience in weirdness that I will never forget, too bizarre to be bad.
The last day of the tour belonged to Berlin and its well respected venue West Germany, which is actually an ex doctors ordination, so you can picture the ambience in the place. It was a real Berlin gig in every sense of the word real and Berlin.
So there we go, the tour is finished. 11 gigs, 7600 kilometers, lots of new friends and experiences. Praha Depart are back home in Japan and I'm also getting back to my everyday routine. And thank god that 6 months of emails, calls, organizing, coordinating and calculating are also over. It's not so easy putting together a joint tour of a Slovenian rapper and Japanese post-punk band. But all the efforts were forgotten after the first chords of the first gig in Ljubljana. The way everything came together, the music, the people's reactions...It just felt like we're doing something really cool, something that I've always wanted to do and couldn't imagine. This tour was maybe the best thing I've experienced in my life as a musician.
So now I'm left with a slightly difficult question to answer: what to do next?

Thanks so much to all the organizers and most of all thanks to Aleš for all his efforts and the superb photos.
See you all next time!

 Youtube-ing away in a French cafe
 A visit to Radio Beton in Tours
 Cup noodle heaven
 I usually hate shopping centers, but if they have Guitar Hero....
 France
 We arrived in Paris at midnight and did some night tourism
 And Aleš did some night photography
  Praha Depart in Paris
 Praha Depart in Paris
 Early morning noodles in Belgium
 And morning exercise
 Nijmegen apartment
  Nijmegen apartment
 Exploring Martin's excellent record collection 
 I chatted with the mom
 ...and Praha Depart took care of the baby
 Cleaning up the stage 
 waiting for the show in Onderbroek
 The repertoire 
 Mystery man
 Mai in Onderbroek, Nijmegen
 Tsukasa in Onderbroek, Nijmegen 
 Praha Depart in Onderbroek, Nijmegen
 Entering Muzikbunker, Aachen
 Where are we?
 Thai food!
 Watching cute cats
 Me in Muzikbunker, Aachen
 Praha Depart in Muzikbunker, Aachen
  Praha Depart in Muzikbunker, Aachen
  Praha Depart in Muzikbunker, Aachen
 Saying goodbye to the comfortable backstage...
 ...and arriving in the cold, spooky sleeping place
 ...with a collection of the worlds worst band posters
 Jumpei cleans his hat
 Arriving in Japan Week Festival, Frankfurt
 Do we feel out of place?
 N'toko's mind blowing performance of a lifetime, Japan Week festival, Frankfurt
 A gig I will never forget
 Praha Depart at Japan Week, Frankfurt
  Praha Depart at Japan Week, Frankfurt
 Saying goodbye to Helge, who organized the show in Aachen and came to see us in Frankfurt
 Hotel!
 On the road to Berlin
 In the home of Marie and Boris in Berlin
 Friends from Tokyo showed up at the gig in West Germany, Berlin
 Tsukasa in the "doctor's office"
 Mai get's ready for the show
 It was great to see my friend Mario. We used to hang around a lot in Tokyo and haven't seen each other in ages.
 Me playing in West Germany, Berlin
  Me playing in West Germany, Berlin
 Praha Depart in West Germany, Berlin
 Mario entertaining everybody, as always
 Breakfast 
 We say goodbye to Boris, Stefan and David before hitting the road
 Traffic jams on the way home
 Driving
 ...and driving
 A surprise welcome party for Mai. Happy birthday!
 Finding Praha Depart's picture in Mladina magazine
 It's good to be home
 Watching some clips from the tour
The last night before their plane ride to Japan was fun

10 comments:

 1. Moje ime je Lucy Andrew želim deliti moje pričevanj s širšo javnostjo o tem, kaj je ta človek imenuje doctoridegu pravkar naredil zame, je prinesel moj izgubljeni Ex fant prijatelj mi je s svojo veliko urok, poznam john let in sva bila skupaj že dalj časa, imamo radi drug drugega, ampak kar naenkrat mi je rekel, da ne more več naprej in sem bil tako zaskrbljen v stanju nemira, potem sem iskal načine, da bi ga dobil nazaj, dokler prijatelja mi je povedal moj o tem človeku in je dal svojo kontaktno email mene, vendar sem bil še vedno v dvomih, ampak sem samo poskusiti, ker sem potreboval moj bivši res, da sem ga obrnila na moje težave, vam ne bo verjel, da je pripravila to urok in prinesel moj bivši ljubimec nazaj in danes smo tako srečna skupaj, se vam še enkrat zahvaljujem enkrat za kaj drideguspellcast@gmail.com ste storili zame, če ste tam poteka skozi katero od teh težav, so navedeni spodaj:
  1) Če želite, da vaš ex nazaj.
  (2), če imate vedno slabe sanje.
  (3) Želite, da je treba spodbujati v vaši pisarni.
  (4) Če želite otroka.
  (5) Če potrebujete finančno pomoč.
  (6) Če imate h i proti.
  obrnite ga zdaj za takojšnjo rešitev kakršnih koli
  Težave EMAIL drideguspellcast@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Dragi prijatelji na spletu, moje ime je Ariel iz Nizozemske, moram dati to čudežno pričevanje, ki je tako neverjetno do sedaj. Imel sem težave z mojo Ex ženo 2years nazaj, ki je privedlo do naše razpada. Ko se je razšla z mano, nisem bil moj samo enkrat sem se počutil tako prazna vame moja ljubezen in finančna situacija postala najhujša dokler me tesen prijatelj (Snel) povedal o urok kolesa, ki so mu pomagali pri isti problem tudi njegovo ime je dr Ogbe. Torej, jaz ga (theangelsofsolution@gmail.com) urok Caster po e-pošti in sem mu rekel, moj problem in sem storil tisto, kar je vprašal mene, bi prestregla dolgo zgodbo kratko. Preden sem vedel, kaj se dogaja z mojo ženo mi je dal poklicati in mi povedal, da je bila ona, ki prihajajo nazaj k meni v samo 2days in sem bil tako srečen, da bi jo morali nazaj k meni. Imeli smo dva otroka skupaj in smo zadovoljni sami s seboj zdaj. Zahvaljujoč dr Ogbe za varčevanje svoj odnos in tudi varčevanje z drugim, da sem videl na internetu preveč. Nadaljevati dobro delo, če ste zainteresirani, da ga obrnite in pričati ta blagoslov, kot sem jaz. Če ste tekoč skozi trdo življenje in potrebujete pomoč pri problemih, kot so:

  (1) Če želite, da vaš ex nazaj
  (2), če ste vedno imeli slabe sanje.
  (3) Hočeš, da je treba spodbujati v vaši pisarni.
  (4) Če hočeš otroka.
  (5) Zeliščni nego
  (6) Hočeš biti bogat.
  (7) Želite tie vaš mož / žena, da je tvoje večno.
  (8) Če potrebujete finančno pomoč.
  (9) Naj ljudje poslušali vaše besede in vaše želje
  (10) Zadeva rešiti E.T.C

  Informacije, potrebne tako, da mu za nadaljevanje:

  Polno ime_________
  Kontaktna številka_________
  Country & State_________
  Datum rojstva__________
  Picture_________
  Telefonska številka_________

  Spet se obrnite na svojo e-pošto (theangelsofsolution@gmail.com) in blagoslovljen ...

  ReplyDelete
 3. Ime je Iiz želim dati zaslugi velikega človeka, ki je prinesel nazaj srečo, da moje življenje duhovnika Akwuke je res super človek po moj ljubimec me je zapustil za 2 leti, sem bil tako fraustrated sem skoraj sam ubil, dokler nisem prišel v stik z duhovnik Akwuke, ki mi je povedal, da bo moj ex nazaj k meni v 48 urah Sprva sem mislil, duhovnik Akwuke je kiden šele drugi dan, ko me je moj ljubimec pozval telefon in začel me je prosil, da mu je žal, da bi jaz njega in on odpusti mi je kupil zlato obroč in zapestno uro sem bil tako srečen, in res verjeli, da je duhovnik Akwuke je res super urok kolesa in ne tako kot drugi ponaredek urok kolesa, ki so na spletu dodati bolečino na vašo bolečino, prosim ljudje, ki potrebujejo pomoč, sem vam bo všeč ljudje, da se obrnete duhovnika Akwuke, ker sem lahko prisežem pri svojem življenju, da je duhovnik Akwuke človek zaupati Lahko ga obrnite na svojega zasebnega pošti; Akwukespiritualtemple@gmail.com
  Hvala hvala rešetka močan urok Caster

  ReplyDelete
 4. MARISA MARTIN is my name from CANADA. I have been rejected by my husband after three(3) years of marriage just because another woman had a spell on him and he left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address ozalogboshrine@gmail.com, have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a woman had a spell on my husband and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my husband back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my husband. Thanks to Dr GODSPOWER. His email: ozalogboshrine@gmail.com

  ReplyDelete
 5. MARISA MARTIN je moje ime iz Kanade. Sem bil zavrnjen z možem po treh (3) letih zakona samo zato, ker druga ženska imela urok na njega in on mene in otroka pustili, da trpi. Nekega dne, ko sem bral po spletu, sem videl post o tem, kako je ta urok kolesa na tem naslovu ozalogboshrine@gmail.com~~pobj, imajo pomagala ženska, da bi dobili nazaj svojega moža in sem mu dal odgovor na njegov naslov in mi je povedal da je imela ženska urok na mojega moža in mi je povedal, da bo on mi pomaga in po 3 dneh, da bom imela svojega moža nazaj. i mu verjeli in še danes sem vesela, da vam vsi vemo, da imajo ta urok kolesa pooblastilo za vložitev ljubimce nazaj. ker jaz sem zdaj zadovoljen z mojim možem. Zahvaljujoč dr GODSPOWER. Njegov email: ozalogboshrine@gmail.com

  ReplyDelete
 6. ZDRAVO!!!!!
  Sem Erickson, ko sem na koncu ugotovila, pričevanja o tem urok kolesa dr ozalogbo, kako je pomagal veliko ljudi, da bi dobili svoje ljubimce in uničenih domov nazaj sem kontaktiral ga je prek svojega e-poštnega naslova ozalogboshrine@yahoo.com~~HEAD=pobj ker sem bil povsem obupana, da se moj žena nazaj. Življenje brez moje žene je bil pravi nered za mene in moje otroke. sem hotel dramatične spremembe in sem mislil, magija je lahko rešitev. Po razpravi o resolucijo z dr ozalogbo, on mi je dal upanje, da bo obnovil svoj zakon. Počutil sem prepričan, da bo dejansko, da je moja žena, da se vrnejo domov in je to storil! To je fantastično, kaj so to super urok kolesa naredil zame, njegova pomoč je neprecenljiva! Ne vem, kaj bi naredil brez pomoči dr ozalogbo je, počne svoje delo tako dobro je organizirana in zelo funkcionalno, verjamem, da je najboljši urok kolesa sem lahko računate na, ko gre za vse vrste urok, I je podrl, da so njegovi uroki delala, če potrebujete pomoč, se obrnite ga na ozalogboshrine@yahoo.com~~HEAD=pobj ali telefonsko številko +2348110745073

  ReplyDelete
 7. Pozdravljeni, moje ime je nakisha hočem vse, da se pridružijo mi zahvalil tega človeka za obnovo svoj dom z mojim ex moža, ki me je pustila za drugo žensko, za 5 let ,. Sprva nisem verjel DR ogudugu bo lahko, da mi pomaga pridobiti nazaj moj bivši mož iz te druge ženske, ampak zato, ker sem ga še vedno ljubim in ga je treba v življenju .. i delo in sledite DR OGUDUGU navodila in presenečenje mi da po 3 Dnevi vlivanje urok in delo z DR OGUDUGU, moj bivši mož me je klical me prosi, da odpusti in pozabi na vse, kar je bilo storjeno, da mi je, da me še vedno ljubi ... zdaj jaz in moj mož se valjanjem spet skupaj in smo zelo zadovoljni z našo novo življenje ... vse zaradi DR OGUDUGU za odlično delo, ki ga je naredil za mene .. jaz obljubim, da vedno deliti svoje dobro delo na vsem širnem svetu, in če kateri koli organ, je tam skozi kakršne koli težave v odnosih, naj vljudno ga kontaktirajte preko e-pošte: drogudugusolutionspell@gmail.com ali WhatsApp +2349097050691
  Prav tako so specializirani za naslednje težave
  (1) Če želite, da vaš ex nazaj.
  (2), če ste vedno slabe sanje.
  (3) Želite, da je treba spodbujati v vaši pisarni.
  (4) Želite, ženske / moški teči po vas.
  (5) Če želite otroka.
  (6) Želite biti bogat.
  (7) Želite tie vaš mož / žena, da bi
  tvoja za vedno.
  (8) Če potrebujete finančno pomoč.
  (9) Zeliščni nego.
   stik DR OGUDUGU prek svojega e-pošte za skupno rešitev drogudugusolutionspell@gmail.com

  ReplyDelete
 8. KAJ JE VELIKO PRIZNAVANJE ZA DRUGO DRUGO JEIKOLO ZA MENE IN MOJE GOSPODINJSTVO.
  Moje ime je martin Marisa iz Belgije, hočem hitro povedati svetu, da je resnično on-line črkovalnik, ki je močan in pristen, njegovo ime je Dr Isikolo. Nedavno mi je pomagal ponovno združiti svoj odnos z možem, ki me je zapustil, Ko sem stopil v stik z dr. Isikolo, mi je dal ljubezenski urok in moj mož, ki je rekel, da nima nobene zveze z mano, me je ponovno poklical in začel me prositi, da se vrnem. zdaj je z veliko ljubezni in skrbi. danes sem vesel, da vas vse vem, da ima ta čarovnica moč, da ponovno vzpostavite prekinjeno razmerje. ker sem zdaj srečna z mojim možem. Za vsakogar, ki bere ta članek in potrebuje kakršno koli pomoč, lahko Dr Isikolo ponudi tudi kakršno koli pomoč, kot je: zdravljenje vseh vrst bolezni, sodnih zadev, nosečnosti, duhovne zaščite in večjega dela. Lahko se obrnete nanj prek njegovega e-poštnega naslova isikolosolutionhome@gmail.com ali kaj je zdaj zdaj +2348133261196.

  ReplyDelete
 9. Moj bivši fant mi je pred tednom dni počastil, ko sem ga obtožil, da bi videl nekoga drugega in ga žalil. Hočem ga nazaj v svoje življenje, vendar ne želi imeti stika z mano. Bil sem tako zmeden in ne vem, kaj naj storim, zato pridem do interneta za pomoč in videl sem pričevanje o tem, kako je čarovnik z imenom DR ISIKOLO pomagal, da so dobili svoje nekdanje nazaj, da se obrnem na čarovnika in pojasnim moj problem z njim in on me je dal urok in zagotovil me je 2 dni, da se bo moj bivši vrnil k meni in na moje največje presenečenje tretji dan, ko me je moj bivši udaril na moja vrata in prosil za odpuščanje. Vesel sem, da se moja ljubezen spet vrne in ne le, da se bova poročila. Še enkrat hvala dr. Landyju. Resnično si nadarjen in nadarjen. E-naslov; isikolosolutionhome@gmail.com ali Whatsapp zdaj +2348133261196 je edini odgovor. Lahko mu pomaga in ga ne bom več objavljal, ker je čudovit človek

  ReplyDelete
 10. Želim pričati o tem, kaj se mi je zgodilo. moje ime je Easther Thomas in resnično želim povedati, kaj je to velik čarovniški caster .did za mene ...... chubygreat@gmail.com
  moj dom je bil na olupini, ko sem šel na google, da bi poiskal pomoč, in sem prišel skozi nekaj pričevanj, ki so jih ljudje dali, bilo je čudovito, moje upanje se je povečalo, v mislih sem mislil, da imam finančno pomoč, ki jo iščem. sem se obrnil na debelega D velikega in mi je povedal, kaj in kaj naj sestavim, brez dvoma, naredil sem tiste stvari, ki jih je zahteval, da to storim, in mi je rekel, da pazim, da se v naslednjih dveh dneh moj mož vrne, prosijo, verjel in čakal, in čez dva dni, v 16 urah, je prišel moj mož in me je prosil, da mu odpustim, da ne ve, kaj je prišlo nad njim, da bi ga moral sprejeti nazaj, kar je storil ne vem, kaj se je zgodilo nad njim, in sem bil zelo vesel, in resnično se zahvaljujem kubi D, ki je odličen za njegova dela. hočem povedati vsakomur, ki misli, da nima upanja, da bi se vaš ljubimec vrnil nazaj, obstaja veliko upanja, ko ga stopite v stik. ga lahko povežete s podrobnostmi na zaslonu
  email: chubygreat@gmail.com/whatsaa št .: +2348165965904

  zahvaljujoč debelemu D odličnemu za njegova dobra dela
  Bog te bogatstvo obiluje

  ReplyDelete